Tonyina vermella: evitar el frau i menjar-la barata és possible

Un restaurant caníbal a Berlín

22-05-2022 • 56 minutos

La primavera és la millor època de l'any per menjar tonyina vermella. Expliquem com evitar el frau, quines parts són més econòmiques i algunes receptes per gaudir-la al màxim. També intentarem entendre com un peix que va estar en perill fa dècades ha passat a tenir una població increïblement abundant. De tot això, conversem amb Àgueda Vitòria, pescadora i antropòloga al País Valencià, i amb Josep Comas Arrom, director general d'Arrom, l'empresa barcelonina líder a Espanya en la distribució de tonyina. També visita el restaurant caníbal Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, que respon a aquesta pregunta d'una nena: "No m'agrada el bròquil, però si n'he de menjar, què m'aporta?" Al "Nyap o top?" rebem la visita d'un expert en xuixets de crema, el gran Xavier Solà, de "La nit dels ignorants" perquè tasti un xuixo de supermercat. Escoltem el so del Salvador i descobrim l'especialitat del Bar Torrente, al barri de Sant Andreu de Barcelona.